Ministeerium loob põlevkivi kasutamise säilitamiseks töörühma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Keskkonnaministeerium kutsus kokku töörühma põlevkivi parima energeetilise kasutamise tehnika uurimiseks, et selle alusel kaitsta Euroopa Komisjoni ees seisukohti, mis tagaks Eestile tulevikus põlevkivi kui tahke kütuse kasutamise erandi.

Uuringu eesmärk on Eesti põlevkivi energeetilise kasutamise omapära näitava andmestiku kogumine ja parima võimaliku tehnika kirjelduse koostamine Eesti põlevkivi ja põlevkivi uttegaaside põletamise kohta, et selle alusel kujundada ning kaitsta Euroopa Komisjonis Eesti seisukohti nii põlevkivile tahkena kütusena erandi säilitamiseks kui ka põlevkiviõli tootmisel tekkivate gaaside lisamiseks tööstusheite direktiivi, selgub töörühma ülesannetest.

Parima võimaliku tehnika uuringu tulemus on põlevkivi ja selle utmise gaaside põletuse parimate võimalike tehnikate koond, mis on alus põlevkivitootmise keskkonnaalaseks reguleerimiseks. Uuringu lõpptähtaeg on käesoleva aasta detsember, mil töörühm peab esitama «Eesti põlevkivi energeetilise kasutamise parima võimaliku tehnika uuringu» lõpparuande.

Töörühma kuuluvad keskkonnaministeeriumi ja keskkonnaameti esindajad Ado Lõhmus, Kaupo Heinma, Jüri Truusa, Jelena Hannus, Heidi Koger, Jaak Jürgenson ja Reeli Sildnik. Lisaks kuuluvad töörühma majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja Kalev Kallemets, riigikantselei esindaja Triin Reisner, Eesti Keemiatööstuse Liidu esindaja Meelis Eldermann, Eesti Energia esindaja Jaanus Arukaevu, Viru Keemia Grupi esindaja Diana Revjako, Kiviõli Keemiatööstuse esindaja Andre Zahharov ja Eesti Looduskaitse Seltsi esindaja Juhan Telgmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles