Rahvuslik energiafirma otsib turu põhjast edu valemit (7)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Energia hindade madalseisu tõttu keerulisse olukorda sattunud Eesti Energia avalikustas eile oma uue tegevusstrateegia, mille eesmärk on turu madalseisu trotsides oma tootmisvahenditest maksimum välja pigistada.

Eesti juhtival tehnoloogiafirmal ja suurimal tööandjal pole praegu raha, et plaanitud ambitsioonikaid investeerimiskavasid ellu viia, mis tähendab, et uute õlitehaste ja autokütuse tootmisüksuse rajamise tähtajad on ebamäärased.

Sellegipoolest valmistab kontsern järgmise aasta lõpuks ette uue õlitehase investeerimiskava, et juhul, kui nafta hind hakkab taas tõusma, oleks võimalik seda siiski ehitama hakata. Kui nafta praeguse, ligi 50-dollarilise barrelihinna puhul suudab juba valminud õlitehas Enefit280 kasumlikult toota, siis uute investeeringute jaoks peaks nafta hind kerkima vähemalt 60 dollarini barreli eest. Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri selgitusel vastab selline hinnatase avamerepuurtornides toodetud nafta omahinnale, mis teeks uute põlevkiviõli seadmete toodangu konkurentsivõimeliseks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles