Statoil ostab suurema osa Premium 7 tanklaketist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Statoil ostab Premium 7 tanklaketi 11 teenindus- ja 12 automaatjaama, misjärel hakkab Statoil kliente Eestis teenindama kokku 77 müügikohas.

Tehingu lõpuleviimine eeldab konkurentsiameti heakskiitu ning lepingus kokkulepitud eeltingimuste täitmist. 

«Statoil on pikalt oodanud ja otsinud võimalust jaamadevõrgu laiendamiseks ning loodetavasti juba lähiajal, peale konkurentsiametilt loa saamist, on meil võimalus avada 23 uut müügikohta üle Eesti,» Ütles Statoili kaubamärgi all tegutseva ettevõtte Circle K Eesti peadirektor Kai Realo BNS-ile.

Premium 7 tanklaketti opereeriva Sevenoil EST OÜ juhataja Mati Luige sõnul viis jaamade müügini 2015. aastal alustatud niinimetatud «sale and leaseback» mudeli katsetamine. «Kaalusime eelmisel aastal oma kinnistute müüki, et siis ise jätkata vaid teenuste pakkumisega, kuid erinevaid pakkumisi ja mõtteid kaaludes jõudsime tänasele lahendusele, mis on parim kõikidele osapooltele ja klientidele. Olemasolevast 31 jaamast jäävad kaheksa jaama endiselt Premium 7 kaubamärki kandma ning on avatud klientidele,» lausus Luik.

Circle K Eesti AS, endise nimega Statoil Fuel & Retail Eesti AS, omab ja opereerib Eestis 46 täisteenindus- ja seitset Statoil 1-2-3 automaatjaama ning üht mugavuspoodi. Ettevõttes töötab ligi 560 inimest, neist pisut enam kui 500 teenindusjaamades.

2004. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev Sevenoil EST OÜ kaupleb üle Eesti 31 Premium 7 kaubamärgi all tegutsevas jaamas, ettevõttes töötab 170 inimest. Sevenoil EST OÜ müügitulu ulatus 2014. aastal ligi 60 miljoni euroni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles