Estonian Air kasvatas reisijate hulka, kuid kaotas turuosa

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Boeing 737 (Sinilind).
Estonian Airi Boeing 737 (Sinilind). Foto: Margus Ansu

Jaanuarist detsembrini oli Estonian Airi turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) Tallinna lennujaamas 38,9 protsenti, mis on 2,5 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil. Reisijate arv kasvas 3,4 protsenti.

«Eelmise aasta turuosa mõningast langust mõjutavad tellimuslendude arvu vähenemine ja uute lennufirmade sisenemine Eesti turule. Samad tegurid mõjutavad meie turuosa ka alanud aasta esimestel kuudel, kuid lendude arvu suurendamine suvisel perioodil peaks meie positsioone parandama,» märkis Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.

Kaheteist kuuga reisis Estonian Airiga ühtekokku 582 320 reisijat, sh regulaarlendudel 533 001, Tallinnast lennutati 490 116 reisijat. Lennukite täituvus oli 61,3, protsenti, mis on 1,3 protsendipunkti suurem kui 2009. aastal.

Detsembris lendas Estonian Airiga 42 813 reisijat, sh regulaarlendudel 42 688. Võrreldes eelmise aasta detsembriga suurenes reisijate koguarv 28,4 protsenti, sealjuures suurenes reisijate arv regulaarlendudel 38,7 protsenti.

Parrase sõnul kujunes möödunud aasta kaheteistkümne kuu reisijate arvu kasv ootuspäraseks: aasta alguse madalamat nõudlust ning tuhapilvedest tekkinud lennuseisakut tasakaalustasid positiivsed tulemused teisel poolaastal, kusjuures kõige suurem kasv saavutati detsembris.

Kaheteist kuuga toimus 10 316 lendu, mis on 1,8 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Detsembris toimus 757 lendu, mis on 15,1 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli eelmisel aastal 98,1 ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 86,7 protsenti. Detsembris olid vastavad numbrid 96,8 ja 71,2 protsenti.

Suurima reisijate arvu kasvuga liinid oli Peterburi ja Amsterdam, kus reisijate arv suurenes enam kui kahekordseks, järgnesid Moskva ja Kuressaare, kus reisijate arv kasvas vastavalt 19,9 ja 9,4 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles