Kolm viisi, kuidas aktsiaturul rahast ilma jääda (2)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs
New Yorgi börs Foto: SPENCER PLATT/AFP

Aktsiaturgudel on alustaval investoril väga kerge raha kaotada, ning selle vältimiseks tuleb teadvustada, millised on ohud, kirjutavad The Motley Fooli autorid Selena Maranjian, Brian Feroldi ja Matt Frankel.

Aktsiatesse investeerimine on üks parimaid viise, kuidas pikaajaliselt oma jõukust kasvatada, aga kui sa ei tea, mida sa teed, on sul võimalik ka kõik raha kaotada, vahendab Äripäev

Esimene hea viis raha kaotamiseks on investeerida riskantsetesse ettevõtetesse, millele sa ennustad kõrget lendu, ehk investeerid lootuse baasil. 

Teiseks, paljud investorid tormavad aktsiaturule eesmärgiga kiirelt raha teenida ning selle tõttu proovitakse päevakauplemist, mis võib olla ahvatlev, aga pikaajalisele tootlusele mõjub see tihtipeale laastavalt.

Üks hullemaid asju, mida investor oma portfelliga saab teha, on optsioonide vale kasutamine, ehk suure hulga likviidse vara eest rahast väljas (out-of-the-money) optsioonide ostmine, mis on sama hea kui kasiinosse minek.

Loe täpsemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles