Miljoni dollari küsimus: kuidas tööintervjuul iseendast rääkida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus loob sinust esmamulje.
Töövestlus loob sinust esmamulje. Foto: Panther Media/Scanpix

Daily Muse jagab väärt nõuandeid selle kohta, millise strateegia rakendamine toob töövestlusel enda olemuse ja kogemuste kirjeldamisel edu.

Tihtipeale on esimeseks küsimuseks, mida kandidaatidele töövestlusel esitatakse: «Räägi mulle endast».

Sellele vastamine võib tunduda keerulisem kui see tegelikult on.

Oluline on endale teadvustada, et intervjueerija ei soovi kuulda sinu täielikku elulugu ega sõna-sõnalt päheõpitud CVd. Tegelikult on see hoopis parimaks võimaluseks selgitada tööandjale, miks oled just sina antud töökohale kõige sobivam kandidaat.

Oma mõneminutilise müügikõne ülesehituses on mõistlik kasutada valemit olevik-minevik-tulevik. See tähendab, et alustad olevikust ehk kirjeldad, millega sa praegu tegeled. Seejärel tuleks suunduda minevikku, kirjeldades lühidalt seniseid kogemusi ja omandatud oskusi. Enda tutvustamine tuleks lõpetada tulevikuga -  räägi tööandjale, millega see konkreetne tööpakkumine sind eriliselt köidab.

Kindlasti tuleb meeles pidada, et kõigi kirjelduste käigus tuleks rõhutada neid kogemusi ja oskuseid, mis on selle tööandja jaoks antud ametikoha jaoks kõige olulisemad. Lõpuks - ära karda võtta veidi vabamalt, piki juttu mõni lõbus lugu - tööandja on tegelikult juba sinu CVga põhjalikult tutvunud, ta soovib lihtsalt sinu kohta veidi rohkem teada saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles