Saaremaa Sepad kasvatab sepiste müüki Soomes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Sepade tooted lähevad soomlastele järjest paremini peale.
Saaremaa Sepade tooted lähevad soomlastele järjest paremini peale. Foto: Peeter Langovits

Käsitöösepiseid tootev Saaremaa Sepad OÜ soovib müügi suurendamisega Soome kasvatada ekspordi osakaal tuludest 50 protsendini.

«Plaan on Soome suunas laieneda, Soome on lähim naaber ja koduturule sarnane. Eelmisel aastal saime Soome Bauhausi oma tooted müüki ja see kannustab Soome suunas edasi töötama,» ütles Saaremaa Sepad OÜ üks omanik ja juht Andres Ella BNS-ile.

Ta lisas, et ettevõte läks Soome aasta eest pilootprojektina müüma kaminatarvikuid ja puualuseid. «Need meeldivad soomlastele ja need müüvad endiselt. Talvest saati on Bauhausis müügil ka ehituskaup, sisuliselt sama tootevalik kui Eestis mõne erivalikuga,» märkis Ella.

Ettevõtte ekspordi osakaal müügituludest on Ella sõnul umbes 30 protsenti, kuid loodab selle kasvatada umbes 50 protsendini. «Kuna Eestis vähem müüa ei kavatse, siis peaksid müügitulud ekspordi arvelt ikka kasvama,» rääkis ta. Ella sõnul selline väike tootmismahtude tõus ei nõua uusi investeeringuid, kuigi natuke investeerima peab ettevõte kogu aeg.

Ella sõnul aitab Soomes kaupa müüa Saaremaa tuntus. «Teeme sarnast sepist sellega, mida tehti ka vanasti, oleme sellega turul ka üsna ainukesed. See niššis olemine on nii positiivne kui ka negatiivne,» ütles ta. Müügihind on Ella sõnul välismaal konkurentsivõimeline ning ettevõtte toodang kvaliteetne. Hetkel on ettevõttes tööl 12 inimest ja ka seal väga suuri muutusi lähiajal oodata ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles