Facebooki juhi filantroopiaprojekt tegi oma esimese investeeringu Aafrika idufirmasse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: SCANPIX

Facebooki asutaja ja tegevjuhi Mark Zuckerbergi ning tema abikaasa Priscilla Chani loodud filantroopiaettevõte Chan Zuckerberg Initiative LLC investeeris Aafrika programmeerijaid koolitavasse idufirmasse Andela, kirjutab Reuters.

Täpsemalt oli fond Andela 24 miljoni dollari suuruse B-seeria rahastusvooru juhtivinvestoriks. Teiste hulgas paigutas ettevõttesse raha ka Google´i katusfirma Alphabeti investeerimisüksus GV, varasemalt tuntud Google Ventures nime all.

Andela üritab Aafrikast leida tehnoloogiaala tipptalente, koolitab nad välja ning aitab neil ettevõtetes ja organisatsioonides tööd leida.

Idufirma heaks töötavad praegu Nigeerias ja Keenias kokku üle 200 tarkvarainseneri, rahastusvoorus kaasatud lisavahendeid kasutatakse veel käesoleval aastal kolmandasse Aafrika riiki laienemiseks.

«Me elame maailmas, kus talente leidub kõikjal, kuid võimalusi mitte. Andela missiooniks on selle lünga täitmine,» ütles Zuckerberg pressiteates.

Zuckerberg asutas oma filantroopiafondi 2015. aasta lõpus ning on lubanud sinna paigutada 99 protsenti oma Facebooki aktsiatest.

Erinevalt tavalisest heategevus- või filantroopiafondist on Chan Zuckerberg Initiative LLC loodud äriühinguna, mis tähendab, et selle kaudu on võimalik teha ka poliitilisi annetusi, investeerida ettevõtetesse ning investeeringutest saadud kasumit välja võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles