Läti seim kinnitas liitumise OECD-ga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti seimihoone
Läti seimihoone Foto: Andres Haabu

Läti seim võttis täna viimasel lugemisel vastu seaduse liitumisest Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD). Seadust toetas sajakohalises seimis 68 saadikut, 11 saadikut hääletusel ei osalenud.

Läti liitumine maailma enim arenenud riikide organisatsiooniga toob riigi jaoks kaasa hulga eeliseid, parandades muu hulgas krediidireitingut, mis mõjutab laenuprotsente ja vähendab seega riigivõla teenindamise kulutusi, sedastas välisministeerium.

OECD-sse kuulumine tähendab kõrgemaid ettevõtlus- ja investeeringute kaitse standardeid, Läti kaasamist rahvusvahelistesse uuringutesse ja statistika andmebaasidesse. Liikmesus selles organisatsioonis soodustab võitlust korruptsiooniga, õigusliku aluse täiustamist, majanduslikke otsesidemeid teiste OECD liikmetega ja haridussüsteemi edendamist.

Läti peaminister Māris Kučinskis kirjutas OECD peasekretäri José Ángel Gurríaga Läti OECD-ga liitumise lepingule alla Pariisis 2. juunil. Pärast seimis ratifitseerimist saab Lätist ametlikult OECD 35. liikmesriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles