Küsitlused: 52-53 protsenti brittidest pooldab EList lahkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi ja ELi lipud.
Ühendkuningriigi ja ELi lipud. Foto: SCANPIX

Kaks nädalat enne Suurbritannia referendumit Euroopa Liidu (EL) liikmesuse üle avaldatud küsitluse tulemused näitavad EList lahkumise pooldajate ülekaalu, vahendab BNS.

Ipsos Mori Evening Standardi küsitluse kohaselt on enamik küsitletutest ehk 53 protsenti asunud toetama riigi lahkumist EList ja 47 protsenti on ELi jäämise poolt, kirjutab Kauppalehti.

Telefoniküsitluses osales üle riigi 1257 inimest.

Kõige tõsisemaks probleemiks on tõusnud EList lahkumise pooldajate arvates pagulus, mis varjutab majanduse. ELi jäämise poolt olevad inimesed peavad kõige tähtsamaks majandusküsimusi.

31 protsenti vastanutest loodab, et viie aasta pärast on nende elu parem, kui riik ei ole enam ELi liige. ELi jäämise korral usub ainult 18 protsenti elujärje paranemisse.

Inimesed üldiselt ei usalda poliitikute lubadusi. 46 protsenti vastanutest leiavad, et mõlema leeri poliitikud suures osas valetavad.

Eelmises Ipsos Mori küsitluses pooldas ELi jäämist 55 protsenti vastanutest ja 37 protsenti lahkumist.

Uuringufirma Survation küsitluse kohaselt toetab 52 protsenti vastanuist Suurbritannia lahkumist EList ning 48 protsenti riigi jäämist ühendusse.

Mõlemas küsitluses jäeti arvestamata need vastanud, kes ei ole veel otsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles