Saarte Liinid saab 105 000 euroga Papissaare sadama endale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papissaare sadam ühendab Saaremaad Vilsandiga.
Papissaare sadam ühendab Saaremaad Vilsandiga. Foto: Raigo Pajula

Majandusministeerium andis riigile kuuluvale ettevõttele AS Saarte Liinid loa osta Papissaare sadam Saaremaal, et oleks võimalik paremini tagada reisilaevaühendus Vilsandi saarega. Tehingu maksumuseks on 105 000 eurot.

Saarte Liinid pöördus majandus- ja kommunikatsiooniministri poole, et saada riigi kui ettevõtte omaniku nõusolek omandada Papissaare sadama toimimiseks vajalik osa kinnistut, teatab majandusministeerium. Ostetava kinnisvara hinnaks on 105 000 eurot.

Saaremaa ja Vilsandi vahel ühendust pidava reisilaeva Vilsandi paremaks sildumiseks on vaja Papissaare sadamakai remonti, kuid kuna sadam on seni olnud eraomandis, ei ole riigil olnud võimalik vajalikke töid rahastada ja teha. Detailplaneeringu kehtestamisel saab Papissaare sadama territooriumiks ligi 0,7 hektarit.

Vikati ja Papissaare sadamate rekonstrueerimise ja maakorralduslikud teemad on üleval olnud 2012-2013. aastast. Toona andis majandus- ja kommunikatsiooniminister Saarte Liinidele ülesande Saaremaa ja Vilsandi vahel regulaarreise alustava reisilaeva Vilsandi tarbeks välja selgitada Vikati ja Papissaare sadamate tehniline olukord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles