Ossinovski: Eestis on kõrgharidusega tohutu probleem

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: Peeter Langovits

Transiidiärimees Oleg Ossinovski sõnul mängib haridus ettevõtja edus põhilist rolli, kuid kahjuks on Eestis kõrgharidusega tohutu probleem.


«Haridus mängib ettevõtja edus peamist rolli,» kinnitas Äripäeva rikaste edetabelis kolmandal kohal asuv ärimees.

«Diplom ei kinnita ainult seda, et inimesel on mingid teadmised, vaid ka fakti, et ülikool on testinud inimese võimekust elus midagi korda saata,» märkis 2008. aastal edukalt doktorikraadi kaitsnud Ossinovski, kes on õppinud Peterburi raudteeinseneride instituudis. Harimatu partneriga ei aja tema sõnul keegi äri.

«Ma ei võta tööle inimesi, kellel puudub kõrgharidus, see tähendab magistrikraad,» lisas Ossinovski. «Ma ei pea bakalaureusekraadiga inimest kõrgharituks.» Ossinovski ei tea enda sõnul näiteid bakalaureusekraadiga inimeste edust äris. «Erinevalt poliitikast, kus võid saada parlamendisaadikuks, teadmata ühtki võõrkeelt ning tehes eesti keeles grammatikavigu,» lisas ettevõtja.

Kõrgharidus tuleb Ossinovski arvates omandada erialal, millel inimene hakkab tööle. Kui see haridus on hea, siis tõstab see inimese võimalust edu saavutada märgatavalt.

Paraku ei pruugi Eestis head haridust saada. «Kahjuks paljudel minu ettevõttesse tööle kandideerijatel on magistrikaadid, kuid nad ei suuda isegi oma mõtteid seostatult väljendada, mis näitab, et Eestis on kõrgharidusega tohutu probleem,» märkis Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles