Taastuvenergia toetustest suurima summa sai Eesti Energia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuleenergia
Tuuleenergia Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti elektrisüsteemi halduri Elering andmeil said mais enim taastuvenergia toetust Eesti Energia kontserni kuuluvad ettevõtted Eesti Energia AS ja Eesti Energia Aulepa Tuuleelektrijaam OÜ, millele läks kokku 822 351 eurot.

Kokku maksis Elering mais taastuvenergia toetuseks välja 3 miljonit eurot ja tõhusa koostootmise toetuseks 421 700 eurot, vahendab BNS. Viie kuu kokkuvõttes on Elering maksnud taastuvenergiatoetust 24,3 miljonit eurot ja koostootmise toetust 2,5 miljonit eurot.

Fortumi kontserni kuuluv Anne Soojus AS sai toetust 753 004 eurot, Fortum Eesti AS mais toetust ei saanud. Viie kuuga on kontserni ettevõtted saanud toetust kokku 7,2 miljonit eurot.

Eesti Energia kontserni ettevõtted Eesti Energia AS ja Eesti Energia Aulepa Tuuleelektrijaam OÜ said toetust vastavalt 688 150 eurot ja 134 201 eurot. Tänavu kokku on ettevõtted toetuseks saanud 5,7 miljonit eurot.

Nelja Energia tuulepargid said mais toetust 314 099 eurot ja viie kuu toetussumma on kokku ligi 5 miljonit eurot. Tallinna Elektrijaam sai mais toetuseks 420 266 eurot ja viie kuu toetussumma on 2,8 miljonit eurot.

Graanul Investi kontserni kuuluv Helme Energia OÜ sai mais toetust 232 726 eurot, tänavu kokku on toetussumma 1,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles