Euroopa Liit andis Tallinn-Helsingi tunneli uuringuks raha

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Kaks Tallinna ja Helsinki vahelist liikluse arendamise projekti said kokku 3,1 miljonit eurot toetust Euroopa Liidust. Hanke taotlejad on Helsinki ja Tallinna linnad, Uusimaa liit ja Harju maakond ning Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja Soome liiklusamet. 

Mõlema projekti keskmes on peale Helsinki ja Tallinna ühendamise ka muud Soome ja Eesti vahelised transportühendused. Rail Baltica raudteeühendus Tallinnast Varssavisse valmib hinnanguliselt aastaks 2025, ning selleks ajaks on oluline saada ka Tallinna ja Helsinki vaheline liiklus toimima sujuvalt nii kauba- kui ka reisiliikluse seisukohalt, vahendab STT info.

Kolme aastase FinEstSmartMobility targa liikluse projektiga soovitakse parandada Tallinna Vanasadama ja Helsinki Jätkäsaari vahelise liikluse sujuvust ja reisijate teenuse kogemust. Nutikaid lahendusi rakendatakse «pargi ja sõida» süsteemile ; Helsinki sadama ja lennujaama vahelisele ühendusele, ning tiheda liikluse ümberjuhtimisele sadamast teedevõrku. Samuti soovitakse parandada reisijamugavust läbi Soome-Eesti marsruudijuhendi.           

FinEst Link projekti raames uuritakse Helsingi-Tallinna raudteetunneliühenduse elluviimist tehnilisest, majanduslikust ja sotsiaalsest vaatepunktist. Uurimist teostavad Uusimaa liit, Harju maavalitsus, Helsingi ja Tallinna linn, Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja Soome liiklusamet 

Lisaks uuritakse tunneli ehitamise ohutust, selle keskkonnamõjusid ja muid tehnilisi nõudmisi. Hinnatakse ka milline näeb välja piirkonna areng, kui tunnelit ei ehitataks.

Uuringud peavad valmima 2017. aasta oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles