Ajaleht: Ericsson koondab kuni 25 000 töötajat

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni tegevjuht Hans Vestberg.
Ericssoni tegevjuht Hans Vestberg. Foto: Reuters/ScanPix

Rootsi mobiilsidevõrkude valmistaja Ericsson AB aktsia tõusis kõrgeimale tasemele viimase aasta jooksul pärast seda, kui Rootsi ajaleht Svenska Dagbladet teatas, et firma plaanib koondada kuni 25 000 töötajat ehk umbes viiendiku kogu tööjõust, vahendab Bloomberg.

Ericssoni aktsia tõusis Stockholmi börsil 7,8 protsenti 64,6 Rootsi krooni (ca 6,9 eurot) peale. Börsi sulgemise hetkel oli ettevõtte turuväärtus 215 miljardit krooni (ca 23 miljardit eurot).

Rootsi firma konkureerib globaalsel telefonivõrkude turul teravalt hiinlaste Huawei ning Nokiaga. Ericssoni esimese kvartali kasum ja müügitulu jäid analüütikute hinnangutele alla. Põhjuseks peetakse kahanevat turgu mitmel pool maailmas, muuhulgas näiteks Brasiilias ja Venemaal. Kehvad majandusnäitajad on pannud tegevjuhi Hans Vestbergi surve alla, et kärpida kulusid.

Vestberg on varem öelnud, et Ericsson kavatseb edaspidi keskenduda kasumlikkuse parandamisele ning tarkvaramüügi suurendamisele, mis tõotab suuremat tulusust. Samuti on tulnud teateid võimalikust koondamisest.

Kolmapäeval kirjutaski Svenska Dagbladet firma plaanist kärpida ettevõtte töötajate arvu kuni 25 000 inimese võrra. Ericssoni pressiesindaja keeldus teateid kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles