Ajakirjaniku esimene droonilend kulges kaotusteta elavjõus ja tehnikas (2)

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Dreger. DJI Phantom 4. Droon. Hendrik Alla. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Janno Dreger. DJI Phantom 4. Droon. Hendrik Alla. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Poisikesest peale on mind võlunud lendavad asjad. Tänapäeval ei pea ägedat lennumasinat mudelismiringis ehitama, vaid võib selle poest osta. Proovime, kuidas on esimest korda drooniga lennata!

Phantom 4 puldi usaldab. Poes maksab see masin 1500 euro ringis ja ma kardan kangesti, et kihutan ilusa valge linnu kuhugi puulatva kõlkuma.

Selgus, et paanika on pea põhjuseta. Phantom 4 on igasugust turvaelektroonikat silmini täis topitud, nii et selle piloteerimisega saab hakkama isegi laps. «Lapse kätte andmine on viimane asi, mida te drooniga teha tohiksite,» hoiatas Janno. Phantom 4 kaalub pea 1,5 kg, liigub sportrežiimis kuni 70 km/h ja tema neli nugateravate servadega tiivikut võivad tõsiseid vigastusi tekitada.

Seda viimast koges eelmisel aastal laulja Enrique Iglesias, kes oma lavasõus ohutusreegleid eirates drooni kasutas ning näpuotsast ilma jäi. Ilus valge T-särk muutus hetkega Jaapani lipuks. Vaadake Youtube’is seda videot ja teie aukartus droonide vastu tõuseb märgatavalt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles