Energiaagentuuri juht: nafta hind on alarmeeriv

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IEA juht Nobuo Tanaka
IEA juht Nobuo Tanaka Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Energiaagentuuri IEA juhi Nobuo Tanaka sõnul on toornafta hind alarmeeriv ja võib ohustada maailmamajanduse kosumist.

«Oleme väga mures nafta hinnatõusu kiiruse pärast, mis võib kahjustada majanduste kasvu. Kui praegused hinnad püsivad, siis avaldab see negatiivset mõju,» rääkis ta Abu Dhabis Reutersi vahendusel.

Naftabarreli hind liigub viimase kahe aasta kõrgeimal tasemel. Põhjamere Brenti barrel kerkis möödunud nädalal 99,20 dollarini, mis on rekordtasemeks pärast 2008. aasta oktoobrit.

Täna on Brenti hind liikunud 98,07 dollari juures barreli eest.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni OPEC naftaministrid ütlesid täna, et toodangut ei suurendata, isegi kui barreli hind peaks kerkima 100 dollari juurde.

Araabia Ühendemiraatide minister Mohammed bin Dhaen al-Hamli rääkis energiafoorumil Abu Dhabis, et nafta hinnatõus talle muret ei tee. «Naftanappust pole, turg on toorainega hästi varustatud. Me hoiame turgu hoolikalt silma peal,» ütles ta.

Alžeeria nafta-ja energiaminister Youcef Yousfi rääkis Alžeeria uudisteagentuurile, et turg on tasakaalus ja hinnad vastavad tootjate ning tarbijate nõudmistele». Ta väljendas lootust, et hinnad jäävad praegustele tasemetele veel mitmeks kuuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles