Teenusmajanduse Koda nõuab ettevõtjate trahvist loobumist

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistikaamet
Statistikaamet Foto: Toomas Huik

Teenusmajanduse Koda leiab, et praegu ei ole õige aeg trahvida ettevõtjaid, kellel käib üle jõu kümnete, et mitte öelda sadade küsitava väärtusega ankeetide ja muude statistiliste vormide pidev täitmine.

«Sisuliselt on Statistikaamet asunud sanktsioneerima oma halva teenuse täitmise võimatust ja lisanud ettevõtjate õlule lisaks  pöörasele halduskoormusele ka vastutuse riigi  tegemata töö eest,» kirjutab TMK juhatuse esimees Kaido Kaljulaid. 

«Avalikul sektoril, riigil, sh. Statistikaametil  tuleb endale aru anda, kust ja kuidas tekivad vahendid riigieelarvesse ning millises olukorras on täna Eestis ettevõtlusega tegelavad umbes 4 protsenti inimestest, mis toimub eksporditurgudel või milline  on laiemalt Eesti konkurentsiolukord. See ei ole õige aeg ega koht enda jõu näitamiseks,» rõhutas TMK.

TMK kutsub ülesse jätkama kokku lepitud prioriteetses järjekorras - kõigepealt teenused mõistlikuks, nende osutamise viis lihtsaks, nende tulemus mõõdetavaks ja alles seejärel nende täitmisest hoidumine sanktsioneerituks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles