Eurostat: Eesti on Euroopa üks väiksemaid tarbijaid (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Eesti oli möödunud aastal Euroopa Liidus elanike ostujõudu arvestava tegeliku individuaalse tarbimise (AIC) tasemelt 23. riik, meist tahapoole jäi viis maad, selgub kolmapäeval avaldatud Eurostati andmetest.

Kui Euroopa Liidu 28 liikmesriigi keskmiseks eratarbimise tasemeks arvestada 100 protsenti, siis Eesti elanike tarbimine jäi selles võrdluses 69 protsendi tasemele.

Eestist tahapoole jäävad Läti (66 protsenti keskmisest), Ungari (62 protsenti keskmisest), Horvaatia (58 protsenti keskmisest), Rumeenia (58 protsenti keskmisest) ja Bulgaaria (51 protsenti keskmisest).

Leedu on tegeliku individuaalse tarbimise tasemelt Euroopa Liidu 16. riik, mille elanike keskmine ostujõud on 82 protsenti keskmisest. Kohe Leedu ees on Portugal 83 protsendiga ELi keskmisest.

Kõige kõrgem tarbimise tase on Luksemburgis, kus see ulatus eelmisel aastal 137 protsendini ELi keskmisest, talle järgnevad Saksamaa 124 ja Austria 119 protsendiga.

Eesti elanike ostujõudu arvestav tegelik individuaalne tarbimine on viimase nelja aasta jooksul ELi keskmisega võrreldes siiski tõusnud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles