Henry Kallas mõisteti maksukuriteos süüdi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus mõistis Henry Kallase maksukuriteos süüdi.
Harju maakohus mõistis Henry Kallase maksukuriteos süüdi. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Esmaspäeval tegi Harju maakohus otsuse luksusliku eluviisi poolest tuntud ärimehe Henry Kallase asjas, teatas prokuratuur.

Harju maakohus mõistis esmaspäeval Henry Kallase süüdi maksukuriteos ja karistas teda kahe aasta pikkuse tingimisi vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu, vahendab Äripäev. Süüdistataval on võimalik otsus vaidlustada 15 päeva jooksul Tallinna ringkonnakohtus.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Henry Kallast (26) maksukuriteos, mille tagajärjel jäi riigile laekumata üle 410 000 euro makse. Süüdistuse kohaselt ostis Henry Kallase juhitud osaühing 2011. aasta kevadel Tallinnas ligi pool miljonit eurot maksnud korteri ja deklareeris selle äriotstarbel soetatud kinnisvarana, kuigi tegelikult asus Kallas seal ise elama.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles