Eesti Lihatööstuse Ühistu ostab Atrialt Vastse-Kuuste lihatööstuse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Laht
Urmas Laht Foto: arhiiv

Atria Eesti müüb Vastse-Kuuste lihatööstuse Eesti Lihatööstuse Ühistule, ostutehingut finantseerib ja garanteerib Maaelu Edendamise Sihtasutus.

«Hind on mõistlik mõlemale poolele. Meil on kümme liiget, kes kõik ka omalt poolt panustavad. Riigi moraalne tugi on olnud meile suureks abiks,» ütles Eesti Lihatööstuse ühistu nõukogu esimees Urmas Laht BNSile.

«Meie huvi on olnud, et see projekt saaks teoks, et sealihakasvatajatel oleks võimalik väärtusahelat pikendada. Meil on kaks poolt siin, garanteerime laenu ja laename ka ise. 50 protsenti laenab pank,» ütles Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg BNSile.

Aprillis teatas Atria, et on sõlminud eellepingu Vastse-Kuuste lihatööstuse müügiks, kuid Atria juhatuse esimees Olle Horm ei soovinud tollal öelda, kes ja mis hinnaga tööstuse ostis.

Veebruaris ütles Eesti Tõusigade Aretusühistu juht ja seakasvatajate eestkõneleja Urmas Laht BNS-ile, et seakasvatajatel on kaua ringelnud mõte osta mõni lihatööstus. Konkreetseid plaane Laht siiski ei kinnitanud ega lükanud ümber. Samuti ei soovinud ta tollal kommenteerida, kas seakasvatajad võivad olla huvitatud mõnest Atria Eesti tööstusüksusest, näiteks Vastse-Kuuste sulgemisele minevast lihatööstusest.

Atria Eesti sulges aasta alguses madalate sealihahindade ja keerulise turuolukorra tõttu Vastse-Kuuste lihatööstuse, kus kaotas töö ligi 40 inimest. Atria teatas tollal soovist tööstus koos seadmetega maha müüa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles