Youtube´i juht: pidevalt tööga rakkes inimestel ei teki häid ideid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube´i juht Susan Wojcicki
Youtube´i juht Susan Wojcicki Foto: SCANPIX

Populaarse videokeskkonna Youtube juhi Susan Woijcicki sõnul pärsib inimeste liigne töörabamine nende loovust, kirjutab Wall Street Journal.

Hoolimata juhipositsiooniga kaasnevast vastutusest ning töökohustustest üritab viie lapse ema Wojcicki end igal õhtul vähemalt kolm tundi tööst välja lülitada ja pere jaoks olemas olla.

«Me üritame abikaasaga kinni pidada reeglist, et kella kuue ja üheksa vahel õhtul ei tohi meilipostkasti vaadata, sest kui su telefon on pidevalt käeulatuses, on keeruline end tööst välja lülitada,» rääkis ta.

Wojcicki sõnul on see hädavajalik selleks, et perega kvaliteetselt aega veeta, samuti tõstab ta sellega enda produktiivsust, kuna ta on sunnitud iga tööpäeva alguses reastama tähtsuse järjekorras kõik asjad, mis tuleb enne kojuminekut korda saata.

«Edu ei põhine sinu töötundide arvul,» ütles ta. «Kui sa oled 24/7 tööga hõivatud, ei teki sul enam huvitavaid ideid.»

Wojcicki eraelu ja töö harmooniat puudutavad põhimõtted ühtivad suurel määral Microsofti tegevjuhi Satya Nadella arvamusega.

Hiljuti Business Insiderile antud intervjuus rääkis Nadella, inimesed ei peaks peale tööaja lõppu mõtlema viimasele meilile, mis nende postkasti laekus. Samuti on oluline telefon lauale panna ning anda perele ja sõpradele enda tähelepanust sada protsenti.

«Kui ma veedan aega oma perega, näiteks nädalavahetusel oma tütrega, olen ma täielikult selles hetkes kohal. Selleks, et panna töised asjad vabal ajal täielikult kõrvale, tuleb tänapäeval olla väga osav. Kui ma näen inimesi õhtusöögilauas oma nutitelefone sirvimas, on see minu jaoks tõeliselt traagiline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles