Saku õlut hakati müüma Poola juhtivates jaekettides

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehase tootmisliin
Saku õlletehase tootmisliin Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Saku Õlletehase tooted on alates maist müügil kahes Poola juhtivas jaeketis Auchan ja Carrefour, kokku võtsid jaeketid oma sortimenti Saku portfellist 15 erinevat toodet.

«Ligi 40 miljoni elanikuga Poola jaeturg on kindlasti üks Euroopa suurimaid ning Saku jaoks on sealsete juhtivate kaubanduskettide sortimenti jõudmine kindlasti märgilise tähendusega,» ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein. «Kokku jõudis Poola tarbijateni 15 erinevat Saku õlut ehk sisuliselt kogu meie sortiment.»

Esimene saadetis – 62 kaubaalust purgi- ja pudeliõllesid – läks Poola kahes osas teele mai keskel ning juuni alguses. 

«Poola õlleturg on väga mitmekülgne ning sealne tarbija hindab nii valikuvabadust kui ka kvaliteeti,» rääkis Kastein. «Usume, et kahe super- ja hüpermarketite keti otsus meie tooted oma sortimenti võtta loob eelduse Saku toodete positiivseks vastuvõtuks Poola tarbijate poolt.»

Poolas kokku enam kui 180 super- ja hüpermarketit omavate Auchani ja Carrefouri lettidele jõudmisele eelnes Kasteina sõnul pikk eeltöö. «Alates esimestest tõsisematest kontaktidest kuni lepingu sõlmimiseni ja esimese kaubatarneni kulus meil koostöös Saku kohaliku edasimüüjaga Poolas üheksa kuud,» lisas ta. 

Kasteina sõnul teeb Saku Õlletehas pidevalt tööd uute ekspordivõimaluste leidmise nimel, kuna Eesti kohalik õlleturg on juba mitmendat aastat kahanemas ning just eksport on peamiseks kasvumootoriks. «Saku Õlletehas osaleb igal aastal mitmetel ekspordimessidel nii Euroopas kui ka näiteks Aasias ning oleme tänu sellele sisenenud viimasel paaril aastal mitmele uuele turule,» lausus Kastein. 

Saku Õlletehas ekspordib püsivalt oma tooteid ligi 20 riiki, ekspordi osakaal ettevõtte toodangust on ligi 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles