Brexiti lähenedes läheb briti naelal järjest halvemini (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti eksport vähenes mais kahe miljardi naela võrra.
Briti eksport vähenes mais kahe miljardi naela võrra. Foto: Chris Radburn/PA Wire/Press Association Images

Suurbritannia nael langes esmaspäeval viimase kahe kuu madalaimale tasemele ning Jaapani jeen tõusis.

Analüütikute hinnangul üritavad investorid maandada riski, mis tuleb Suurbritannias 23. juunil toimuvast referendumist, milles otsustatakse, kas riik jääb Euroopa Liitu või mitte.

Aasia turud olid keskpäevaks languses ning kauplejad ootavad sel nädalal toimuvat USA ja Jaapani keskpanga istungeid. USA keskpangalt baasintressimäära tõusu, kuid investorid on eri meelt selles, kas Jaapani keskpank teatab uutest majanduse ergutusmeetmetest pärast neljapäeval lõppevat istungit.

«Enamik turul osalejatest arvavad, et Suurbritannia ilmselt jääb (EL-i), kuid me näeme mõningate uurimuste tulemusi, mis näitavad, et väljaastumist soovivate inimeste hulk on jääda tahtvatest suurem ning see tekitab investorites ebakindlust,» lausus ettevõtte Okasan Securities turustrateeg Yoshinori Ogawa.

Tokyos langes Briti naela hind viimase kahe kuu madalaimale tasemele, kui 1 nael maksis 1,4185 USA dollarit. New Yorgis maksis 1 nael 1,4250 dollarit. Tokyo turul maksis euro 119,21 jeeni, mis on madalaim 2013. aasta aprillist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles