PERHi nõukogu liige tahab Alliku volitused peatada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Matto.
Hanno Matto. Foto: Peeter Langovits

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) nõukogu liikme sotsiaaldemokraat Hanno Matto sõnul tuleks kriminaalkuriteos kahtlustatava juhatuse esimehe Tõnis Alliku volitused menetluse ajaks peatada.

«Järgmisel nõukogu koosolekul kavatsen selle teema kindlasti üles tõsta, et juhatuse esimehe volitused vähemalt kriminaalmenetluse ajaks peatada. Sama asi kehtib ka kahtlustatava toitlustusjuhi Anu Vähi ja IT-juhi Marko Kilgi puhul,» ütles Matto BNSile.

Matto sõnul said nõukogu liikmed kahtlustusest teada esmaspäeva hommikul. Küsimusele, kas nõukogu oleks saanud midagi ära hoida või paremini järelevalvet teostada, vastas Matto, et kuna kahtlustatavad sündmused toimusid 2011. aastal, ei olnud tema veel nõukogu liige ega saanud seetõttu midagi teha.

«Mina ise olen veel täiendavalt nõukogu liikmele ka auditikomitee liige. Üldisemalt neid eetika ja järelevalve teemasid on käsitletud ja juhatus on astunud samme, et tagada läbipaistvus ja klientide võrde kohtlemine,» rääkis Matto.

PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik, ettevõtte infotehnoloogia direktor Marko Kilk ja toitlustusjuht Anu Vähi on saanud kahtlustuse omastamises, kelmuses ja pistise võtmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles