Rekordarv Eesti ettevõtteid osaleb Euroopa olulisimal militaarmessil

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EuroSatory 2008
EuroSatory 2008 Foto: Scanpix Sweden

Alanud nädalal tutvustavad Eesti kaitsetööstusettevõtted Euroopa olulisimal kaitsevaldkonna näitusel Eurosatory oma innovaatilisi militaararendusi ning sõlmivad kokkuleppeid, mis avavad Eestis loodud tehnoloogiatele uksi välisturgudele.

Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul osaletakse messil rekordsuure delegatsiooniga, kuhu kuulub 13 Eesti kaitsevaldkonna ettevõtet. «Meie eesmärgiks on luua Eesti ettevõtetele uusi äri- ja ekspordivõimalusi ning aidata reaalsete tehinguteni. Kõik eeldused on meil selleks olemas - Eesti ettevõtete tootearendus on maailmatasemel ning meie tugevuseks on paindlikkus, kiire reaktsioon valdkonnas toimuvatele arengutele ja vajadustele aga ka põhimõtteliselt uute lahenduste arendamine,» sõnas Väärsi.

Eurosatory messil on väljas sellised Eesti kaitsetööstuse juhtivad ettevõtted nagu näiteks mehitamata roomiksõidukite arendaja Milrem, droonide ehitaja Threod Systems, superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies, simulaatorite arendaja Eli ja traadita piirijälgimise süsteemide tooja Defendec. Niivõrd suure Eesti delegatsiooni osalemine kõrgetasemelisel militaarmessil sai võimalikuks tänu EAS-i toetusele.

Eesti kaitsetööstus on viimastel aastatel jõudsalt arenenud ning seadnud sihiks eksporditurgudele jõudmist. «Tänavu on Pariisis oodata ka mitmete koostöölepete sõlmimist, mis viivad Eestis loodud innovaatilisi lahendusi välisturgudele ning pakuvad võimalusi tarnida meie tooteid ja tehnoloogiad kaitsevaldkonna juhtivatele ettevõtetele,» rääkis Väärsi.

Kaitsetööstuse valdkonnas peab Kaitseliidu juht oluliseks tootearenduse kõrval toodete ja teenuste ühist turustamist. «Kaitsetööstus on suunatud ekspordimahtude kasvatamisele ja sihtturgude laiendamisele ning selleks tulebki olla aktiivne ja tutvustada oma lahendusi maailmas,» lisas Väärsi.

Eurosatory messil on väljas ligi 2000 ettevõtet 60-st riigist üle maailma. Oma tooteid tutvustavad seal Eesti Kaitsetööstuse Liitu kuuluvad ettevõtted Milectria Est, Milrem, BHC Laboratory, Bytelife Solutions, Defendec, Rantelon, ELi Military Simulations, Semetron, Skeleton Technologies, Telegrupp, Terramil, Threod Systems ja Toci. Eesti ettevõtetel on messil ühisstend ja ettevõtete osalemist toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Messil on esindatud terviklik tarne- ja tehnoloogiaahel alates operatsioonisüsteemide arendajatest ja toormaterjalide tarnijatest kuni juhtivate lõpptoodete tootjani kõikidest kaitse ja turvalisuse valdkondadest maal ja õhus.

Mess pakub samuti unikaalset platvormi ärikohtumisteks, läbirääkimisteks ja tehingute sõlmimiseks suuremate tööstuslike pea- ja alltöövõtjate ning ostjate ja tarnijate vahel. Toimuvad ka mitmed seminarid, töötoad ja konsultatsioonid.

Eurosatory mess leiab aset Pariisis 13.-17. juunil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles