Aruannetega hilinevad ettevõtjad hakkavad trahvi saama (3)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Statistikaamet hakkab nõudma 300 euro suurust trahvi kõikidel ettevõtetelt, kes aastaküsimustikku õigeks ajaks ei esita ning ka majandusaasta aruande esitamisega hilinemisel võib maksuhaldur rakendada sunniraha.

«Kartsin, et see trahv ükspäev tuleb ja kui seda uudist nägin, läksid mul hambad risti, vererõhk tõusis ja läksin näost punaseks,» ütles AS Tamult tegevdirektor Andrus Taal Äripäevale

Statistikaameti peadirektori Andres Oopkaupi sõnul esitab majandusaasta aruande tähtajaks vaid 30 protsenti ettevõtetest, mistõttu olid nad sunnitud sel suvel hilinejaid trahvima hakkama.

Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis ütles, et enne trahvide rakendamist võinuks statistikaamet küsimustikke vähendada ja ettevõtjatele selgitada, miks on mõnda statistikat kindlasti vaja, sest muidu ettevõtjate viha statistika vastu aina kasvab.

Tema sõnul pole statistikaameti trahvirakendamise ajastus ka just kõige targem, sest viimasel ajal räägitakse just palju nullbürokraatiast ja sellest, et mõttetut statistikat peab vähemaks võtma.

Loe lisa Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles