Venelaste Irkut esitles Boeingu ja Airbusi konkurenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedjev esitlemas "Irkutit"
Venemaa peaminister Dmitri Medvedjev esitlemas "Irkutit" Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Läinud nädalal näidati Irkutskis uut ühe vahekäiguga reisilennukit Irkut MC-21, mille seeriatootmine peaks käivituma tuleval aastal.

Nagu kirjutab Business Insider, kujuneb MC-21 konkurendiks lennukitele nagu Boeing 737MAX ja Airbus A320neo. Õhulaev võib sooritada reise pikkusega kuni 6400 kilomeetrit.

Reutersi andmetel ehitatakse lennukist kaks varianti, 160 – 211 istekohaga MC-21-300 ja 130 – 165 kohaga MC-21-200.

Tarned algavad aastal 2018 ning riigimeedia kinnitusel on juba sõlmitud arvukalt lepinguid nii kodu- kui välismaiste lennufirmadega.

Irkut kuulub aastal 2006 asutatud riigifirma United Aircraft Corporation (Объединённая авиастроительная корпорация) alla, mis hõlmab ka selliseid kuulsaid Vene marke nagu MiG, Suhhoi, Iljušin, Jakovlev ja Tupolev.

Lennuki esitlusel osalenud Vene peaministri Dmitri Medvedevi hinnangul on MC-21 «vinge» ning ta on «absoluutselt kindel, et sellest lennukist kujuneb Vene tsiviillennunduse uhkus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles