Saksa minister nõuab G8 kiiret taastamist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G8 liidrite kohtumine Muskokas, Kanadas.
G8 liidrite kohtumine Muskokas, Kanadas. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire / Scanpix

Saksamaa majandusministri Sigmar Gabrieli sõnutsi tuleks kiiremas korras taastada juhtivate tööstusriikide ühendus G8, võimaldades Venemaal organisatsiooniga taasühineda.

«Venemaa on tähis globaalne tegija, mitte regionaalne jõud,» ütles Gabriel veebilehele Russlandkontrovers.de. «Seepärast kutsun ma Venemaad grupiga taasliituma, et G7 oleks taas G8,» vahendab Reuters.

Russlandkontrovers.de on ametliku Saksa-Vene foorumi veebileht, mis asutati aastal 1993 ning koondab enam kui 400 töösturit, poliitikut ja akadeemikut.

G8 liikmeteks olid Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, USA ja Venemaa. Viimase liikmelisus peatati pärast Krimmi annekteerimist aastal 2014.

Gabriel rõhutas, et Venemaa on Saksamaa ja Saksa tööstuse jaoks jätkuvalt tähtis partner – hoolimata praegustest pingetest ja probleemidest. Keset vastuolusid ja väljakutseid on eriti oluline tugevdada rahvusvahelisi ühendusi, ütles Gabriel.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et Venemaa on korduvalt näidanud üles valmisolekut osaleda konstruktiivses dialoogis. Oluline on kuulata reformile orienteeritud hääli Venemaa võimustruktuurides, rõhutas Gabriel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles