Ettevõtjad: liigsed regulatsioonid pärsivad väikeettevõtlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusselli pood.
Karusselli pood. Foto: Ants Liigus

Väikeettevõtjad peavad järgima liiga palju regulatsioone ja tihti ei jõua ka see sihtgrupp palgata kvalifitseeritud õigusabi. 

«On selgesti tuntav, et liigsed regulatsioonid pärsivad just väikeettevõtjate tegevust. Igasugu nõudeid on palju ja need muutuvad kiiresti. Kui sa ei jaksa kvalifitseeritud õigusabi palgata, siis regulatsioonid lämmatavad su,» ütles Alexela Groupi suuromanik Heiti Hääl paneelis "Eesti õigussüsteem - ettevõtjasõbralik või ettevõtjavaenulik?".

Ekspress Grupi suuraktsionär Hans H. Luik rääkis, et auditeerimise kohtustust on väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele selgelt liiga palju. «Kõik need firmad, mis pole börsil, neil on liiga kõrge auditikoormus Eestis,» lisas ta. 

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi tõi välja, et avalikele ettevõtetele kehtib Eestis väga suur auditikohustus ja uuest aastast tuleb kohustusi veelgi juurde. «Regulatsioone on uskumatult palju, aga kui peab ütlema, et missugust neist vaja pole, siis läheb keerulisemaks.»

«Saatan on detailides, et kuidas jõuda üksikute regulatsioonide muutmiseni. Kas mikroettevõtted peavad ikka kõiki deklaratsioone täitma või võiks nad korra aastas maksta mingit loatasu ja ongi kõik. Peaks süsteemi paindlikumaks muutma,» rääkis ta. 

Advokaadibüroo Cobalt poolt Hiltoni hotellis korraldatud õiguskonverentsi «Quo vadis, Eesti õigusruum?» paneelis «Eesti õigussüsteem - ettevõtjasõbralik või ettevõtjavaenulik?» osalesid Hans H. Luik, Heiti Hääl, Taavi Veskimägi ja moderaatorina Cobalti partner Sten Luiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles