Tööinspektsioon asub kontrollima väikepoodide müüjate töötingimusi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: POOTSI POOD : P
PRN01: POOTSI POOD : P Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tööinspektsioon asub kuni juuli lõpuni kestava sihtseirega kontrollima väikekauplusi üle Eesti, pöörates eelkõige tähelepanu poodidele, mis asuvad Eestimaa erinevates suvituspiirkondades, kus suvekuudel klientide arv hüppeliselt kasvab.

Sihtkontrolli eesmärk on pöörata tööandjate tähelepanu väikekaupluste töötajate töötingimustele seoses töötajate töökoormuse suurenemisega suvekuudel.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul kasvab suvel maakaupluste müüjate töökoormus, mis mõjutab ka töötingimusi. «Suvel, eriti pühade ja suurürituste ajal, kasvab suvituspiirkondades maakauplustes läbimüük. Poetöötajad peavad vastu võtma ja müügile paigutama tavapärasest oluliselt rohkem kaupa, ruumi on vähem ja liikumisteed jäävad kitsaks,» ütles ta.

«Suvesoojaga on sageli probleeme õhuvahetusega, kuna hooned, kus väikepoed asuva, ei oma tihti korralikku ventilatsiooni. Kliente on palju ning kaupluse töötad ei saa pidada vajalikke puhkepause. See kõik kokku võib kahjustada müüjate tervist,» selgitas Oja. 

Tööinspektsioon soovib sihtkontrolliga juhtida tähelepanu sagedamatele kitsaskohtadele, mis ohustavad väikekaupluste töötajaid suvekuudel. Tähelepanekute ja soovituste abil saab tööandja muuta töökorraldust nii, et riske töötajate tervisele oleks oluliselt vähem. Tööinspektsioon teeb ülevaate kontrolli tulemustest augustikuu jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles