Majutusettevõtetes peatus rohkem turiste kui mullu (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Majutusettevõtetes peatus 2016. aasta aprillis 226 000 sise- ja välisturisti, mida oli 8 protsenti enam kui 2015. aasta aprillis, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Kaks kolmandikku majutusteenuseid kasutanud välisturistidest saabusid naaberriikidest Soomest, Lätist ja Venemaalt.

Samuti saabus rohkem turiste mitmetest Euroopa riikidest. Aasia riikidest saabus lausa 22 protsenti rohkem turiste kui möödunud aasta. Neljandik majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus väljapool Tallinna, nendest 30 protsenti Pärnu ja 19 protsenti Tartu linna majutusettevõtetes. 4 protsenti välisturistidest peatus Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 920 majutusettevõtet. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ehk sama palju kui aprillis aasta varem. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 39 eurot, Tartu maakonnas 35 eurot ja Pärnu maakonnas 28 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles