Jalkapidu ähvardab häirida Air France'i streik

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise võtmemängijad Paul Pogba (üleval), Antoine Griezmann  (nr. 11) ja Yohan Cabaye.
Prantsusmaa koondise võtmemängijad Paul Pogba (üleval), Antoine Griezmann (nr. 11) ja Yohan Cabaye. Foto: SCANPIX

Täna algavad Prantsusmaal Euroopa meistrivõistlused jalgpallis. Homme algab Prantsusmaal lennufirma Air France’i suur streik – kui ei juhtu imet.

Nagu hoiatas oma eilses pressiteates Air France’i Hollandi partner KLM Group, oleks streik grupile «destruktiivne», vahendab Bloomberg.

«KLM loodab siiralt, et nad jõuavad lahenduseni, mis välistab sellise destruktiivse streigi,» kirjutas KLM. «KLM on Air France-KLM Groupi oluline osa ning [selle] streigi negatiivne kuvand mõjutaks ka meid.»

Kavandatav streik on jätkuks pikematele vaidlustele, mille käigus Prantsuse lennufirma on omandanud kohtu kaudu õiguse sundida lendureid praeguse palga eest rohkem tööd rabama. Meede jõustus 1. juunil.

Täna enne lõunat peaks Air France teatama, kui suur osa lendudest homme tühistatakse, kui hommikutundidel lahendust ei leita.

Samal ajal pingutavad teised lennufirmad nagu EasyJet ja Ryanair tekkiva augu täitmise nimel. KLM omakorda lubas streigi käes kannatavaid jalgpallifänne tasuta teiste firmade lendudele registreerida ning vabastada ise Prantsusmaa suunal võimalikult palju istekohti.

Jalgpalliturniir Euro 2016 kestab Prantsusmaal kuu aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles