Islamiriigil on probleeme võitlejatele maksmisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja lipuga
Islamiriigi võitleja lipuga Foto: SCANPIX

Sunniitlikul äärmusrühmitusel Islamiriik (IS) on suuri probleeme oma võitlejatele maksmisega ja see on vallandanud islamistide ridades ühtlasi korruptsiooni, teatas neljapäeval USA rahandusministeeriumi kõrge ametnik Daniel Glaser.

Glaseri sõnul on edukaks osutunud strateegia Islamiriigi rahakraanide kinnikeeramise osas, mille käigus on pommitatud džihadistide rahaladusid ja -saadetisi, lülitatud nad välja pangandussüsteemist ja rünnatud islamistide naftasaadetisi.

«Tänu neile pingutustele on IS suurtes rahalistes raskustes ja ei suuda võitlejatele maksta. Mitmed islamistid lahkuvad lahinguväljalt, sest nende sissetulekud on täielikult peatatud või viibivad. Kui selgub, et IS ei suuda enam maksta, siis üritavad võitlejad kaotatud sissetulekut hankida muul viisil. Me teame, et oleme neid löönud sinna, kus see kõige rohkem haiget teeb. Islamiriik nagu iga teinegi terroriorganisatsioon vajab ellujäämiseks palju raha,» seletas ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles