LHV pensionifondid müüsid miljon PR Foodsi aktsiat, ostis tegevjuht Kasela

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI : 15FEB16
Anres Viisemann, LHV pank. 
lt/Foto: LIIS TREIMANN
TALLINN, EESTI : 15FEB16 Anres Viisemann, LHV pank. lt/Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval toimunud plokktehingus, kus vahetas omanikku üks miljon kalatoodete valmistaja PR Foods (endine Premia Foods) aktsiat, oli müüjaks LHV pensionifondid ja ostjaks ettevõtte juht Indrek Kasela.

PR Foodsi aktsiaraamatu kohaselt oli LHV pensionifond L enne tehingut 1,77 miljoni aktsiaga ettevõtte suuruselt kolmas aktsionär. Tänase seisuga kuulub pensionifondile 1,1 miljonit PR Foodsi aktsiat. LHV pensionifondi L portfellis on PR Foodsi aktsiate arv langenud 218 000 ja pensionifondis M 64 000 aktsia võrra.

LHV pensionifondide juht Andres Viisemann ütles Postimehele, et ta ei pea õigeks tehingute kommenteerimist, möönis aga siiski, et turuhind oli hetkel õiglane hinnang ettevõtte väärtusele.

„Lihtsalt hind tundus õige ja oli võimalus müüa,“ selgitas Viisemann.

PR Foodsi juht Indrek Kasela ütles poolteist kuud tagasi Äripäevale, et PR Foodsi aktsia on väga alahinnatud.

PR Foodsi suuruselt seitsmendaks aktsionäriks on tõusnud osaühing Lindermann, Birnbaum & Kasela, millele kuulub 1 018 750 PR Foodsi aktsiat. Postimees ei tea, kui palju oli osaühingul PR Foodsi aktsiaid enne ülalnimetatud tehingut, kuid on teada , et neid oli kindlasti alla 100 000.

Lindermann, Birnbaum & Kasela on Indrek Kaselale kuuluv ettevõte, mille peamiseks tegevusvaldkonnaks on investeerimisfondide Amber Trust S.C.A. ja Amber Trust II S.C.A. nõustamine. Osaühingu värskeimas majandusaruandes, mis hõlmab ajavahemikku 2014. aasta 1. jaanuarist kuni 2015. aasta 31. oktoobrini seisab, et eelmise aasta 24. septembril ühines ettevõte osaühinguga Doverix, kus ühendajaks on viimane ning Lindermann, Birnbaum & Kasela tegevus lõppeb. Ühinemise bilansipäev oli eelmise aasta 1. november.

Osaühingu Doverix omanikuks on Äriregistri andmetel Lindermann, Birnbaum & Kasela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles