Putin ja Lukašenko andsid alluvatele käsu gaasitüli lahendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitoru
Gaasitoru Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ja Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenko andsid riiklike gaasifirmade juhtidele käsu lahendada gaasihinda puudutavad probleemid kahe riigi vahel, teatas Kreml kolmapäeval.

«Otsustati lepingute järgimist jätkata. Veel enam, presidendid andsid küllaltki karmilt ministritele juhiseid probleemi lahendamiseks töötasandil, tehnilisi erimeelsusi kõrgeimale tasemele toomata,» ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ajakirjanikele.

Ta möönis vaidluse olemasolu gaasihinna üle. «On lepingulised kohustused ja kumbki pool apelleerib neile,» ütles Peskov.

Vene energeetikaminister Aleksandr Novak ütles varem, et Vene-Valgevene kõnelused gaasihinna üle peaksid keskenduma kompromissi leidmisele kehtivate lepingute raames ja tagama tarnete eest maksmise.

«Teemat puudutati [Putini visiidi käigus Valgevenesse]. Juhised jätkata kahepoolseid kontakte ja kõnelusi on jõus juba pikemat aega. Osapooltel on samad argumendid, ent nad peavad otsima kompromisse,» lausus ta.

Novaki sõnul on üks kõneluste teemasid Valgevene gaasivõla tunnistamine. «Valgevene praegu seda ei tee.»  

«Meil on Valgevenega kehtiv leping ning tarnete katkestamist maksmata osa ulatuses ei ole arutatud. Kõiki vajadusi rahuldatakse Gazpromi ja Valgevene tarbijate lepingu alusel,» lausus energeetikaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles