Warren Buffetti kõige olulisem nõuanne alustavatele ettevõtjatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: Reuters / Scanpix

Legendaarne investor Warren Buffett jagas investeerimispanga Goldman Sachsi väikeettevõtjate programmi lõpuüritusel osalistele hüva nõu, kirjutab Business Insider.

«Homme hommikul üles ärgates ja peeglisse vaadates kirjuta sellele - huulepulgaga või millega iganes - «rõõmusta klienti»».

«Mitte lihtsalt «rahulda oma kliendi soovid», vaid «rõõmusta oma klienti,»» rõhutas ta.

Buffetti sõnul on internetikaubamaja Amazon asutaja Jeff Bezos klassikaliseks näiteks edukast ettevõtjast, kes on alati klientidele rõõmu ja naudingute pakkumisele keskendunud.

«Iga äri, mis on oma klientides rõõmu tekitanud, omab müügitiimi, kellele ei tule maksta, keda ei näe, kuid kes räägivad pidevalt teiste inimestega,» selgitas miljardär oma nõuande kasulikkust.

«Ma ostsin mõned aastat tagasi uue auto. Ma ei mäleta enam, kui palju ma selle eest maksin, kuid konkreetne ostukogemus on mul siiani meeles.»

Buffett on oma pika karjääri jooksul analüüsinud loendamatute ettevõtete tegevusi. Lisaks on ta viie kümnendiga kasvatanud Berkshire Hathaway hiiglaslikus valdusettevõtteks, mille turuväärtuseks on umbkaudu 350 miljardit dollarit.

Bloomberg hindab Warren Buffetti varanduse väärtuseks 66,5 miljardit dollarit, mis teeb temast tehnoloogiaettevõtja Bill Gatesi ja rõivatöösturi Amancio Ortega järel rikkuselt maailma kolmanda inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles