Kohus jättis kirjastuse 1,9-miljonilise hagi Mainori vastu rahuldamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tallinna ringkonnakohus jättis rahuldamata pankrotistunud Eesti Entsüklopeediakirjastuse AS-i (EEK) ligi 1,9 miljoni eurose hagi Mainor Ülemiste AS-i vastu, millega EEK nõuab kirjastuselt arestitud ja hiljem maha müüdud varade eest hüvitist.

EEK-i pankrotihaldur Tiina Mitt süüdistab Mainor Ülemistet selles, et ettevõte sisenes 2010. aastal kirjastuse üüripinnale ja pantis sealt 9318 euro suuruse tasumata üürivõla tõttu ligi 1,9 miljoni euro väärtuses kirjastuse vara ja dokumente, vahendab BNS.

«Kuna ruumi üürimisel ei kuulu selle sisustusse ja kasutamise juurde üürniku intellelktuaalne vara ja dokumentatsioon, siis ei ulatu pandiõigus sellistele esemetele,» ütles Mitt kohtus.

Mainor Ülemiste vaidles vastu, et nad võtsid kirjastuse kontorist vara pärast seda, kui EEK oli neile valduse juba üle andnud. Lisaks märkis kostja, et tekitatav kahju ei olnud nende jaoks ette nähtav, kuna kirjastus ei juhtinud kahju tekitamisele alguses tähelepanu.

Kohus leidiski, et kahju hüvitamise nõude rahuldamise eeldused ei ole täidetud ja jättis hagi kahju hüvitamiseks rahuldamata. Mitt rääkis, et suure tõenäosusega kaebavad nad otsuse edasi riigikohtusse,

Kohtuvaidlus EEK ja Mainor Ülemistega sai alguse 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles