Google vahetas välja Nesti juhi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nest Labsi termostaat
Nest Labsi termostaat Foto: SCANPIX

Google teatas, et vahetab välja kaks aastat tagasi 3,2 miljardi dollari eest ostetud nutikaid termostaate ja suitsuandureid tootva ettevõtte Nest Labsi juhi, kirjutab Wall Street Journal.

Nesti asutasid 2010. aastal endised Apple´i insenerid Tony Fadell and Matt Rogers. Tegevjuht Fadell säilitas oma ametikoha ka peale ettevõtte müüki, kuni eelmisel nädala lõpus teatas Google, et uueks juhiks nimetati Motorola Mobility endine asepresident Marwan Fawaz.

Väidetavalt said Fadellile saatuslikuks töötajate rahuolematus ning ettevõtte üldised sisepinged. Endine Apple´i tippinsener, populaarse muusikapleieri üks iPod üks loojatest jääb siiski Google´iga seotuks, olles edaspidi palgal konsultandina.

Nest Labs toodab nutikaid, vajadusel ümberprogrammeeritavaid internetti ühendatud termostaate ja suitsuandureid, mis suudavad õppida tundma oma kasutajate harjumusi ning optimeerida kodu- ning ka näiteks bürooruumide kütte- ning jahutussüsteeme, hoides sellega kokku elektrit. Seadmetele on olemas eraldi nutirakendus, mille abil on  kasutajal võimalik neis distantsilt juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles