Graanul Invest ostis elektrijaama Belgias

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Kirjanen
Raul Kirjanen Foto: Erakogu

Graanul Invest grupist sai pärast kõikide Langerlo NV aktsiate omandamist Belgias asuva elektrijaama omanik.

Langerlo NV-le kuulub Belgia Flandria regioonis asuv elektrijaam elektrilise võimsusega 656 MW, millest 86 MW tootmisvõimsust kasutab kütusena gaasi ja 470 MW tootmisvõimsust kasutab kütusena sütt. Langerlo jaamale on eraldatud Flandrias roheliste sertifikaatide näol toetusmeede konverteerimaks söe baasil töötavad katlad ümber pelletite põletamiseks, teatas ettevõte. 

Elektrijaama täiskoormusel töötamisel kasutab jaam 1,8 miljonit tonni pelleteid aastas. Jaama ümberehitus kütuse vahetamiseks peab olema lõpetatud 2018. aasta sügiseks.

Tehingu hind ja tingimused on konfidentsiaalsed, kuid jaama konverteerimise investeering on suurusjärgus 250 miljonit eurot. Langerlo elektrijaam toodab umbes kaheksa protsenti Flandria regiooni elektrivajadusest.

«Oleme sarnaseid projekte otsinud juba paar aastat. Ma loodan, et suudame seda projekti ellu viies tõestada, et säästlik biomassi kasutamine on üks paremaid võimalusi olemasoleva energiainfrastruktuuri ära kasutamiseks ja reaalne ning tugev alternatiiv mistahes teistele taastuvenergia tehnoloogiatele,» sõnas Graanul Investi juhatuse esimees Raul Kirjanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles