Veskimägi: Eesti vähendab elektri tootmist kaks korda (9)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhi Taavi Veskimäe sõnul on raske uskuda, et tulevikus on põlevkivielekter konkurentsivõimeline ühtsel Euroopa Liidu elektriturul.
Eleringi juhi Taavi Veskimäe sõnul on raske uskuda, et tulevikus on põlevkivielekter konkurentsivõimeline ühtsel Euroopa Liidu elektriturul. Foto: JUSS SASKA

Eesti energiajulgeoleku alustala, mis annab külmade talvede ootuses suurema elektritootmisvõimsuse, kui me iga päev tarbime, tuleb kõrvale heita, räägib riigile kuuluva võrguettevõtte Elering juhatuse esimees Taavi Veskimägi.

-Miks te teete valitsusele ettepaneku muuta senist energiajulgeoleku poliitikat?

Seni kehtiv nõue, et meie elektrivarustus peab olema tagatud kohaliku elektritootmisvõimsusega 110-protsendiliselt võrreldes tiputarbimisega, on ajale jalgu jäänud. Regionaalne turg, regionaalne võrk koos tugevate ülepiiriliste ühendustega nõuab ka varustuskindluse tagamisel regionaalseid lahendusi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles