Eesti äridelegatsioon külastab sel nädalal Hiinat

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kaubandusminister Gao Hucheng vasakul
Hiina kaubandusminister Gao Hucheng vasakul Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ettevõtlusminister Liisa Oviir on sel nädalal koos EAS-I esindajate ja ettevõtjatega ärivisiidil Hiinas, et arutada kaubandus- ja majanduskoostöö küsimusi. 

Ettevõtjatest on visiidil kohal PR Foods tegevjuht Indrek Kasela. PR Foods tegeleb kalatoodete tootmise ja müügiga Soome ja Eesti turul ning kalakasvatusega Rootsis ja Soomes.  

Samuti on kohal Semitra Invest OÜ tegevjuht Argo Sinivee. Firma on tegutsenud üle kahe aasta ja varustab edasimüüjaid ja mööblitootjaid keskonnasäästlike LED valgustitega.

Alar Anton esindab Finnlogi, mis tegeleb  palkmajade projekteerimisega. Ettevõtte valikus on klassikalised palkmajad, villad, suvemajad kui ka Eesti arhitektide disainmajad. 

Visiidil on ka Margus Vals Eesti Energiast ja  Aavo Kärmas Omnivast.

Visiit koosneb erinevatest ärikohtumistest. Kavas on allkirjastada puidumajade tootmisega seotud leping, mille kohaselt püstitatakse Hiina näidismaja. Samuti kohtutakse Alibaba logistikaettevõttega ja tehakse eestipoolne pakkumine jaotuskeskuse rajamiseks. Visiidi teises pooles kohtutakse Hiina kaubandusministriga, et arutada koostööd ning osaletakse KIE16+1 ministeriaalil ja peetakse Eestit tutvustav kõne.

Viimane sarnane visiit toimus möödunud aasta novembris, mil 12- liikmeline äridelegatsioon koos peaminister Taavi Rõivasega Hiinas majanduskoostöö võimalusi uuris. Käesoleva aasta maikuus külastas maaeluminister Urmas Kruuse Hiina Rahvavabariiki, kus sõlmiti ka kahe riigi vaheline toiduohutuse protokoll. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles