Eesti parimad ettevõtlusõppe arendajad selgunud

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ettevõtlusõpetaja Kristi Suppi vasakul.
Aasta ettevõtlusõpetaja Kristi Suppi vasakul. Foto: Erakogu

3. juunil parimate õpilasfirmade vastuvõtul Stenbocki majas andis peaminister Taavi Rõivas üle aukirjad Aasta ettevõtlusõpetajale 2016 ja JA Eesti aasta mentorile 2016.

Aasta ettevõtlusõpetajaks 2016 nimetati õpetaja Kristi Suppi, kes sel õppeaastal juhendas kokku 19 õpilas- ja minifirmat kolmes koolis: Pärnu Raeküla Koolis, Pärnu Ülejõe Põhikoolis ja Sindi Gümnaasiumis. Kristi on pikaajaliste kogemustega õpetaja, kelle esimesed õpilased teevad tegusid juba rahvusvahelises ärimaailmas.

«Kristi suureks plussiks on see, et ta töötab võrdselt hästi nii tugevamate kui ka nõrgemate õpilastega ning pakub neile arenguvõimalusi ning kaasab erinevate projektide juhtimisse,» vahendas pressiteates JA Eesti partnersuhete juht Kersti Loor. 

JA Eesti aasta mentor 2016 on Janeli Virnas, kes on võtnud oma südameasjaks ettevõtlusõppe ja õpilasfirma programmi populariseerimise Tartus. Janeli töötab Tartu Ärinõuandlas, kus tema töö on noorte ettevõtlikkuse kasvatamine, kuid Loori sõnul ületab Janeli tegevus märkimisväärselt tema töökohustuste piiri.

Janeli korraldas sügisel juba kuuendat korda õpilasfirmade konverentsi «Õpilasfirma – võimalus Sinu jaoks?!,» kus noored oma ideid arendada saavad ning õpilasfirmale alguse panevad.

«Kogu õppeaasta kestel korraldab Janeli Tartus mentorklubi, kus õpilasfirmad koos käivad, saavad koolitusi erinevates ettevõtluse valdkondades ning leiavad alati nõu ja tuge. Janeli on sel aastal andnud nõu, toetanud ja aidanud mitmeid Tartu õpilasfirmasid, kes jõudsid Eesti parimate sekka. Tänu Janeli tegevusele on Tartu õpilasfirmad Eesti tipptegijad,» vahendas Loor. 

Aasta ettevõtlusõpetaja ning JA Eesti aasta mentori valivad JA Eesti nõukogu ja töötajad. Kandidaate saavad esitada kõik: nii õpilased, kolleegid, koolijuhid, lapsevanemad kui ka teised ettevõtlusõppega seotud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles