Eesti Pank: võltseurode hulk pole Eesti kohta erakorraline

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / Katri Karing

Täna on viimane päev, mil kaupade ja teenuste eest saab tasuda kroonides, Eesti Panga teatel on esimese kahe euronädala jooksul euroga maksmisel esinenud arusaamatusi ette tulnud väga vähe.


Kuigi ajakirjanduses on viimastel päevadel esile tõstnud ka eurovõltsingute juhtumeid, on Eesti Panga avalike suhete juhi Viljar Rääski kinnitusel tegemist siiski erandlike juhtumitega ning võltsingute arv iseenesest ei ole Eesti kohta midagi erakorralist.

«Ajakirjanduse tähelepanu sel teemal on aga igati vajalik, et inimesed suhtuksid oma rahasse hoolikalt ja oleksid teadlikud sellest, milline euro välja näeb ja millised on õige raha tunnused,» märkis Rääsk.

Samuti on inimesel vaja meelde jätta, milliseid peamiseid turvamärke jälgida ja kuidas seda teha. Sularaha turvamärkidega saab tutvuda Euroveebis euro.eesti.ee.

«Eurole üleminek on läinud sujuvalt. Ülemineku sujuvuse aluseks on olnud tihe ja tõhus koostöö avaliku ja erasektori vahel,» lisas Rääsk.

Tema sõnul on euro ja krooni paralleelkäibe ajal suure koormuse all olnud jaekaubandus, kes on samas hästi hakkama saanud.

«Poodides ja teeninduskohtades on arusaamatused maksmisel olnud erandlikud, mis on tehingute arvu arvestades kiiduväärt tulemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles