Rootsi pangad drillivad Brexitiks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholm kõrgustest
Stockholm kõrgustest Foto: Eero Vabamägi

Rootsi finantsinspektsioon Finansinspektionen on andnud pankadele korralduse esitada tegevuskavad puhuks, kui Suurbritannia 23. juunil Euroopa Liiduga hüvasti jätab.

«Me oleme pankadega tihedas kontaktis, nagu ka teiste Rootsi infrastruktuuri ladusaks funktsioneerimiseks oluliste ettevõtetega, ning me tagame, et neil on olemas varuplaanid mõlema tulemuse puhuks (jääda või väljuda – toim) ning et nad on adekvaatselt kapitaliseeritud ning et neil on jaanipäevase hääletuse eel piisavalt likviidsust,» ütles Finansinspektionenis panganduse eest vastutav Uldis Cerps telefoniintervjuus Bloombergile.

Rootsi suurimad pangad on Nordea (turuväärtusega ligikaudu 40 miljardit dollarit), Swedbank (25 miljardit dollarit), Svenska Handelsbanken (veidi alla 25 miljardi dollari) ja SEB (21 miljardit dollarit).

Rootsi finantstööstuse varade väärtus ületab neljakordselt riigi sisemajanduse kogutoodangu (SKT).

Brexiti järellainetuse võimalikud mõjud «on olnud meie regulaarsete pankades peetavate riskikoosolekute päevakavade peamine punkt,» ütles Cerps. Riskikoosolekud toimuvad Rootsi pankades kord kvartalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles