Investorid peavad hakkama arvestama Trumpi võiduga

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump.
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump. Foto: SCANPIX

Üha suurem hulk Ameerika valijatest toetab Trumpi, kuid investorid ja Wall Street endiselt ei suuda uskuda, et Trump võib võita.

Tuntud investor ja DoubleLine Capitali tegevjuht Jeffrey Gundlach prognoosis juba jaanuaris Trumpi üldvõitu ja lisas, et Wall Street on täiesti sünkroonist väljast ülejäänud riigiga, kirjutab Äripäev

Trumpi puhul on tuleviku ennustamine keerulisem, sest ta on jäänud üldsõnaliseks ja pealiskaudseks väga paljudel teemadel, kuid tema maksuplaan on ainus konkreetne asi, mille ta on välja pakkunud.

Trump tahab märkimisväärselt alandada inimeste ja ettevõtete maksukoormust ning suurendada kulutusi sõjaväele ja taristule. Ühendriikide Tax Foundationi andmeil tooks ainuüksi Trumpi maksuplaan tema kahe ametiaja jooksul kaasa 10 triljoni dollarilise eelarvedefitsiidi, mis oleks ettevõtetele suurepärane poliitika, sest nende kasumid tõuseks ja ekspertide sõnul oleks see pikas plaanis aktsiatele positiivne.

Loe lisa Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles