Kalev sai loa Põlva Piima ostuks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Piima tsehh
Põlva Piima tsehh Foto: Margus Ansu

Kalev Paide Tootmine sai konkurentsiametilt loa Põlva Piima ostuks, kuna aset leidev koondumine ei kahjusta konkurentsi kaubaturul.


Ehkki koondumise tulemusel tugevdavad Kalev Paide Tootmine ja Tere oluliselt oma positsiooni toorpiima varumise, piima- ja võitoodete ning piimapulbrite tootmise turul, otsustas konkurentsiamet, et see ei kahjusta konkurentsi ega tekita turgu valitsevat seisundit.

Konkurentsiamet leidis, et sellele vaatamata, et koondumiste osaliste turuosa linnapiimatoodete müügil on üle 40 protsenti, ei saa need turul tegutseda konkurentidest sõltumatult.

Koondumine kuulus kontrollimisele seetõttu, et nimetatud ettevõtjate käibeks Eestis kujuneb ligikaudu kaks miljardit krooni.

ASi Kalev konsolideeritud käive oli mullu 850 miljonit krooni, ASil Rubla, kuhu kuuluvad Tere ja Kohuke, aga 1134 miljonit krooni.

Konkurentsiseaduse kohaselt võib konkurentsiamet keelata koondumise, kui see oluliselt kahjustab konkurentsi kaubaturul turgu valitseva seisundi tekkimise või tugevnemise kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles