Juhtivad agentuurid andsid USA reitingu hoiatuse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp.
USA lipp. Foto: SCANPIX

Kaks juhtivat reitinguagentuuri Standard & Poor’s ja Moody’s kahtlevad, et maailma suurima majanduse USA senised laenureitingud ei peegelda riigi tegelikku majandusseisu ja need tuleks üle vaadata.

Moody's Investors Service teatas, et USA peab oma senise kõrgeima ehk AAA järgu laenureitingu säilitamiseks riigi võlakoormat vähendama ehk siis välisvõla tase peaks olema senisest väiksem, vahendab The Wall Street Journal

«Kui USA näitajad ei parane, siis negatiivse väljavaate tõenäosus kahe järgneva aasta jooksul suureneb,» lausus Moody’se vanemanalüütik Sarah Carlson.

Reitinguväljavaate langetamist ei välistanud ka Standard & Poor's. «Täna usuvad turud, et USA lõikab ka edaspidi oma puudujäägi rahastamisel dollarist kasu. Aga see olukord võib muutuda,» lausus S&P Prantsusmaa üksuse juht Carol Sirou. «Me ei saa väljavaate muutmist välistada,» tõdes ta, märkides, et USA majanduse suurim risk on tööpuudus. «Kellelegi ei ole AAA reiting igavesti tagatud,» lisas ta.

Seni on mõlemad reitinguagentuurid andnud USA-le stabiilse reitinguväljavaate. Inimkeeles tähendab see, et muretsemiseks ei ole põhjust.

USA tööturuamet teatas täna, et esmakordselt töötu abiraha taotlejate arv kerkis sel nädalal ootamatult 445 000ni. Eelmisel nädalal oli selliseid inimesi 410 000.  See on viimase poole aasta kõige suurem nädalane hüpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles