Saudi Araabia investeeris Uberisse 3,5 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi toetajad Pariisi tänavatel
Uberi toetajad Pariisi tänavatel Foto: SCANPIX

Saudi Araabia riiklik investeerimisfond Public Investment Fund (PIF) osales transpordivahendusettevõtte Uber viimases rahastusvoorus kokku 3,5 miljardi dollariga, kirjutab Techcrunch.

Tegu on ühtlasi suurima Uberisse tehtud investeeringuga. Ettevõtte hinnangulist väärtust lõppenud rahastusvoorus ei muudetud ehk kehtima jääb senine 62,5 miljardi dollari suurune hinnang.

2009. aastal asutatud Uber on USAs ning paljudes teistes riikides sõidujagamisteenuste turuliider ning laieneb agressiivselt üle kogu maailma. Lähis-Ida on ettevõtte tuleviku jaoks üks võtmeregioonidest. Uber tegutseb juba praegu näiteks Egiptuses ja Araabia Ühendemiraatides, tehes autojuhtide palkamisel ja koolitamisel koostööd ka nimetatud riikide valitsustega. Kokku on Uberil Lähis-Ida piirkonnas praegu pea 400 000 aktiivset juhti.

«Me hindame kõrgelt usku meie ettevõttesse ajal, mil me plaanime oma globaalset haaret edasi laiendada,» ütles Uberi tegevjuht Travis Kalanick investeeringut tutvustanud pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles