Eestil oleks vabakaubandustsoonist mõndagi võita (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Euroopa Liit ja USA tahavad veel sel aastal sõlmida kaubandus- ja investeerimisleppe, mille tulemusena tekiks maailma suurim vabakaubandustsoon, mis hõlmaks enam kui 40 protsenti maailma kaubandusest. Euroopa Komisjoni kaubanduse peadirektoraadi direktor Signe Ratso usub, et väikestel ettevõtetel on uuest leppest mõndagi võita, ega nõustu väitega, et läbirääkimised käivad USA taktikepi järgi ning Euroopa peaks taganema oma põhimõtetest või tegema järeleandmisi standardites.

-Mida on Euroopa Liidu (EL) ja USA vabakaubandusleppest (TTIP) võita Eesti väike- ja keskmise suurusega ettevõtetel (SME)?

Üks väikeettevõtete suuri eksporditakistusi on praegu teadmiste vähesus sihtriigi eksporditingimuste kohta. Seetõttu on leppe SME-peatükis käsitletud infovahetust – lepingu pooled peavad jagama veebipõhist infot, mis peaks aitama ettevõtjal mõista lepingu tingimusi ja seda, kuidas lepingut kasutada. Kui Eesti väikeettevõte soovib infot selle kohta, kuidas oma toote või teenusega USA turule jõuda, peaks ta kõik vastused veebist kätte saama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles